ΠΕΤΡΟΓΕΦΥΡΑ & ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

  • Υπότιτλος: Μια πρώτη συμβολή
  • Συγγραφέας: Στέλιος Μουζάκης
  • Εικονογράφηση: Αρτέον
  • ISBN: 978-618-83488-2-0
  • Σελίδες: 156
  • Διάσταση: 25x18 εκ.
  • Ημ/νία έκδοσης: 15/5/2018

Για να ξεφυλλίσετε το βιβλίο χρειάζεται να έχετε στον Browser σας εγκατεστημένο Flash 5.

 
Πρόλογος: Χαράλαμπος Μπαμπούνης - Καθηγητής Ιστορίας του ΕΚΠΑ

Περιέχει 24σέλιδο έγχρωμο λεύκωμα
& 93 σκίτσα, χάρτες θέσεων και σχέδια γεφυριών.
 
Πέτρα στον χώρο και στον χρόνο. Πετρογέφυρα λησμονημένα που στέκουν εκεί αιώνες τώρα και συνδέουν τα παλιά μονοπάτια του Αγίου Όρους, κρυμμένα μέσα στην οργιώδη βλάστησή του. Αυτές οι περιθωριοποιημένες σήμερα κατασκευές, κίνησαν το ενδιαφέρον ενός ερευνητή που περπάτησε στα μονοπάτια του καλοκαίρια και χειμώνες, και έζησε στα μοναστήρια του. Το ανά χείρας βιβλίο αποτελεί καρπό έρευνας πολλών χρόνων και μια ολοκληρωμένη μελέτη των ανέκδοτων πετρογέφυρων, ακόμα και των κατεστραμμένων, που συναντώνται περιδιαβαίνοντας τις μονές του Αγίου Όρους. Καταγράφονται και παρουσιάζονται για πρώτη φορά, παράλληλα με σημαντικές ιστορικές αναφορές, αποτυπώσεις, σχέδια των πιο σημαντικών γεφυριών, τοπογραφικά διαγράμματα της θέσεώς τους, συγκριτικούς τυπολογικούς και χρονολογικούς πίνακες, και πολλές φωτογραφίες που ο συγγραφέας αποτύπωσε στα αμέτρητα ταξίδια του.
 
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Στέλιος Μουζάκης είναι ένας αυθεντικός ερευνητής του πολιτισμού της πατρίδας μας. Με αμέτρητα ταξίδια και επιτόπια έρευνα εδώ και δεκαετίες, έχει κάνει γνωστά βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία, έχει ασχοληθεί με θέματα του νεοελληνικού λαϊκού πολιτισμού, ενώ έχει συμβάλλει και στην αποκατάσταση παραδοσιακών προβιομηχανικών εγκαταστάσεων. 
Το συγγραφικό και εκδοτικό του έργο, είναι πλούσιο και μοναδικό καθώς αριθμεί 30 μονογραφίες και πάνω από 290 άρθρα. Μελέτες του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και επετηρίδες. Έχει συνεργαστεί σε συλλογικούς τόμους και σε ιστορικά λεξικογραφικά έργα. Έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις, επιμορφωτικά σεμινάρια ή ομιλίες και έχει συμμετάσχει σε διάφορα ελληνικά και διεθνή συνέδρια με πρωτότυπες εισηγήσεις, όπως επίσης και σε ραδιοφωνικές εκπομπές. 
Είναι τακτικό μέλος επιστημονικών εταιρειών ιστορίας, αρχαιολογίας και λαογραφίας, όπως στην Ελληνική Λαογραφική Εταιρεία (ΕΛΑ), στην Εταιρεία Βυζαντινών Σπουδών, στην Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία, ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Αττικών Μελετών, ιδρυτικό μέλος του Center of Greek-Russian Historical Research (CE.HI.R), μέλος της The International Molinological Society (TIMS) κ.ά. Διετέλεσε τακτικός συνεργάτης στη Μεγάλη Γενική Εγκυκλοπαίδεια «Υδρία» και στο «Εγκυκλοπαιδικό Προσωπογραφικό Λεξικό Βυζαντινής Ιστορίας και Πολιτισμού (ΕΠΛΒΙΠ). Για το έργο του έχει τιμηθεί με διάφορες διακρίσεις και βραβεία.
SKU: TR001
Αρχική τιμή:
€17,00
Τελική τιμή:
€16,30
(με ΦΠΑ 6%)
PrevNext