ΤΑ ΑΡΜΑΜΕΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

  • Υπότιτλος: 1821-1829 / Ένα ταξίδι στον κόσμο των καραβιών της Ελληνικής Επανάστασης και η συμβολή τους στον Αγώνα της Ανεξαρτησίας!
  • Συγγραφέας: Συλλογικό έργο (Ε. Ζέη, Ε. Γρυπιώτης, Ε.Λούζης, Δ. Λισμάνης, Λ. Γουργουρίνης, Δ. Μπαλόπουλος)
  • Επιμέλεια έκδοσης: Άρης Τσικοντούρης
  • Εικονογράφηση: «Αρτέον»
  • ISBN: 978-618-5517-00-7
  • Σελίδες: 88
  • Διάσταση: 28 x 24 εκ. (σκληρό εξώφυλλο)
  • Ημ/νία έκδοσης: 10/10/2020

Ξεφυλλίστε το στο Issuu! 

Εικονογραφημένη Μελέτη

Περιέχει 88 εικονογραφημένες σελίδες, 26 αποτυπώσεις καραβιών και 11 αποτυπώσεις ναυτικών σκηνών!

Προλογίζει η Δήμητρα Κουκίου - Iστορικός / ΕΘΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 

Σύμβουλοι Ιστορικών Θεμάτων: Ελευθερία Ζέη, Εμμανουήλ Λούζης, Λεωνίδας Γουργουρίνης
Σύμβουλοι Ναυτικών Ιστορικών Θεμάτων: Δημήτρης Λισμάνης, Δημήτρης Μπαλόπουλος
Σύμβουλος Ναυπηγικών Θεμάτων και Ναυτικής Παράδοσης: Ευάγγελος Γρυπιώτης

[...] Απέναντι στον ετοιμοπόλεμο ελληνικό στόλο που αποτελούνταν από μικρότερα εμπορικά, κατά κύριο λόγο καράβια, ο οθωμανικός -αν και δεν διέθετε ναυτική παράδοση- ήταν άρτια εξοπλισμένος και καθαρά πολεμικός. Υστερούσε όμως σε έμψυχο υλικό, η δράση του οποίου έπαιζε σημαντικό ρόλο στις επιχειρήσεις. Επίσης, ο ελληνικός στόλος, με δύο ναυτικές βάσεις στην Ύδρα και τις Σπέτσες και δύο προωθημένες στα Ψαρά και στην Κάσο είχε μεγαλύτερη εποπτεία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή από τα Δαρδανέλλια έως και την Αλεξάνδρεια και μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων...
...Όσα από τα ένδοξα πλοία του Αγώνα θεωρήθηκαν αξιόμαχα συγκρότησαν τον στόλο του νεοσύστατου ελληνικού κράτους και οι ηρωικοί ναυμάχοι έγιναν οι πρώτοι αξιωματικοί του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο έκτοτε συνεχίζει την ένδοξη πορεία του υπερασπιζόμενο τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Η ΑΡΤΕΟΝ Εκδοτική, σταθερά προσανατολισμένη στην ανάδειξη της ιστορικής ναυτικής κληρονομιάς, προσφέρει με την παρούσα έκδοση μια ουσιαστική προσέγγιση της δύναμης του ελληνικού στόλου, την εξέλιξη της ναυπηγικής τέχνης, καθώς και την τυπολογία των καραβιών που έλαβαν μέρος στον Αγώνα του 1821, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα άγνωστες πτυχές για τα κατορθώματα των πλοιοκτητών και των θρυλικών ναυμάχων. Με αφορμή τα διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, αποτελεί ένα μοναδικό ταξίδι, κυριολεκτικά και μεταφορικά, στο κλίμα, την ένταση, και το μεγαλείο του ναυτικού Αγώνα.

 (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

SKU: APO000
Αρχική τιμή:
€28,00
Τελική τιμή:
€25,00
(με ΦΠΑ 6%)
PrevNext