Ο «ΘΗΣΑΥΡΟΣ» ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΤΩΝ

  • Υπότιτλος: Ένα συναρπαστικό ταξίδι στη χρυσή εποχή των πειρατών στις θάλασσές μας
  • Συγγραφέας: Άρης Τσικοντούρης
  • Επιμέλεια έκδοσης: Διαμαντής Διαμαντίδης
  • Εικονογράφηση: Αρτέον
  • ISBN: 978-618-83488-0-6
  • Σελίδες: 36
  • Διάσταση: 28x24 εκ.
  • Ημ/νία έκδοσης: 10/12/2017

Ξεφυλλίστε το στο Issuu!

36 σελίδες εξερεύνησης και ανακάλυψης.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένας εικονογραφημένος πειρατικός οδηγός των θαλασσών μας!
Ένας «Θησαυρός» για μικρά και μεγάλα παιδιά!

Χειρόγραφο γραμμένο και φιλοτεχνημένο από το χέρι ενός μετανοημένου πειρατή που έζησε το σωτήριο έτος 1810, την εποχή της πειρατείας στις θάλασσές μας. Τα καράβια, τα ταξίδια, τα λημέρια, η ζωή και τα κατορθώματα των πειρατών και των κουρσάρων που μάστιζαν τον τόπο μας.

ΝΑΥΑΓΗΣΑ ΕΔΩ ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, όταν μια μεγάλη κακοσύνη θρυμμάτισε το καλοτάξιδο Σεμπέκι μου και το 'στειλε στην άβυσσο του βυθού. Το τσούρμο μου χάθηκε όλο και εγώ, εξαντλημένος από την πάλη μου με τα στοιχειά της θάλασσας, σχεδόν μισοπεθαμένος, ξεβράστηκα στ' ακρογιάλι ενός χαμένου απ' το χάρτη νησιού. Με βρήκαν δυο μοναχοί και μετέφεραν το κουφάρι μου, εδώ, στο μοναστήρι. Μου ‘δωσαν στέγη, προστασία και τροφή, και έσωσαν το καραβοτσακισμένο μου κορμί από τον Άδη. Η ζωή μαζί τους μ’ έκανε να ξεχάσω τον κούρσο και την πειρατεία. Έμαθα γραφή και ανάγνωση, και ανακάλυψα τη μαγεία της πένας. Τώρα, ζω μονάχος μαζί με τέσσερις ακόμα αδελφούς, σ’ ένα καστρομονάστηρο του Αρχιπελάγους, καλά κρυμμένο από τα βλέμματα των πειρατών...

Για τον συγγραφέα
Ο Άρης Τσικοντούρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Eίναι απόφοιτος του ΣΓΤΚΣ Αθήνας, έχει σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό και μεταπτυχιακό τίτλο στο Arts, Design & Humanities ΜΑ - De Montfort University of Leicester. Μετά από είκοσι χρόνια στο χώρο της δημιουργικής διαφήμισης και τη συμμετοχή του σε μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες ακολούθησε την αληθινή του αγάπη, το βιβλίο. Με ρίζες από δυο άκρες του ελληνισμού, την Πόλη και την Πύλο, δεν θα μπορούσε να μην αγαπήσει τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική φύση. Η μακροχρόνια αυτή αγάπη του, τα αμέτρητα ταξίδια του και η επαφή του με τον ελληνικό λαϊκό πολιτισμό και τους ανθρώπους του, τον οδήγησε στη συγγραφή, στη συμμετοχή και επιμέλεια εικονογραφημένων εκδόσεων για τον ελληνικό λαϊκό πολιτισμό, την ιστορία και το φυσικό περιβάλλον, όπως: «Τα ψάρια του τόπου μας», «Θαλασσινά καΐκια και βάρκες του τόπου μας», «Πειρατικά και κουρσάρικα σκαριά των θαλασσών μας»  κ.ά.

SKU: PRT004
Αρχική τιμή:
€12,00
Τελική τιμή:
€10,80
(με ΦΠΑ 6%)
PrevNext