ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ Τ' ΑΪΔΙΝΙ

  • Υπότιτλος: Μια συναρπαστική περιπέτεια εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα και μαρτυρίες
  • Συγγραφέας: Κώστας Στοφόρος
  • ISBN: 978-618-5517-12-0
  • Σελίδες: 168
  • Διάσταση: 14x20,5 εκ. (μαλακό εξώφυλλο)
  • Ημ/νία έκδοσης: 28/04/2023

Στη χαραυγή του 20ού αιώνα η Οθωμανική Αυτοκρατορία βρίσκεται στα όρια της διάλυσης, ενώ στην Ευρώπη διαμορφώνεται μια ανατρεπτική εποχή λόγω των σημαντικών πολιτικών αλλαγών που πραγματοποιούνται. Κι όμως! Η ζωή στο Λεβάντε (Ανατολή) συνεχίζεται... Ένα μωσαϊκό λαών που αποτελείται από Έλληνες, Τούρκους, Λεβαντίνους, Εβραίους και Αρμένιους ζει αρμονικά, έτσι όπως έμαθε να ζει αιώνες τώρα.
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, λίγο πιο έξω από τη Σμύρνη, στο Αϊδίνι, ζει και ο νεαρός Κώστας, ο παππούς του συγγραφέα. Η συνάντησή του με τον Αρίστο και την παρέα του, ο έρωτάς του για την Ελενίτσα κι ο ρυθμός της ζωής του Λεβάντε, μέσα στο κοσμοπολίτικο περιβάλλον της Σμύρνης και του Αϊδινίου, θα τον παρασύρουν σε μεγάλες περιπέτειες και ανατροπές.
Θα καταφέρουν άραγε να ανταποκριθούν στις προκλήσεις; Τι θα συμβεί όταν όλα γύρω τους θα αρχίσουν να καταρρέουν; Όταν θα γίνουν μέρος της ιστορίας του ξεριζωμού του ’22 και των σημαντικών αλλαγών που θα επέλθουν;
Μια συναρπαστική αφήγηση για τις πληγές που δεν επουλώθηκαν ποτέ. Μια αληθινή ιστορία των ανθρώπων που ξεριζώθηκαν από τον γενέθλιο τόπο τους, αναφώνησαν «Πολύ αργά για τ’ Αϊδίνι…», αλλά κράτησαν πάντα ζωντανή τη φλόγα μέσα τους. Για το Αϊδίνι της Διδώς Σωτηρίου, της Nelly’s, του Μιχάλη Σουγιούλ και του Μίνου Αργυράκη.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
O Κώστας Στοφόρος γεννήθηκε στη Ρώμη το 1960. Είναι συγγραφέας και δημοσιογράφος και έχει εργαστεί επί σειρά ετών στην τηλεόραση. Συνεργάζεται επίσης με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, ενώ γράφει στο διαδίκτυο, σε εφημερίδες και περιοδικά, κυρίως για θέματα βιβλίου και πολιτισμού. Επί σειρά ετών πραγματοποιεί εργαστήρια δημιουργικής γραφής για παιδιά και ενηλίκους. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ), της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (IFJ), του PEN Greece, της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (Ε.Λ.Σ.Α.Λ.). Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει παραμύθια, βιβλία για ενηλίκους, μια σειρά εκπαιδευτικών βιβλίων για γονείς, ενώ τα τελευταία χρόνια γράφει αστυνομικές ιστορίες για παιδιά και εφήβους με τις εκδόσεις Κέδρος και Μίνωας. Παράλληλα συμμετέχει ως σεναριογράφος/παρουσιαστής σε μια σειρά ντοκιμαντέρ κυρίως για ιστορικά θέματα.

SKU: ΜΥ004
Αρχική τιμή:
€12,00
Τελική τιμή:
€10,80
(με ΦΠΑ 6%)
PrevNext