ΤΟ ΓΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ: ΜΑΥΡΟΠΕΤΡΙΤΗΣ

  • Υπότιτλος: Ιστορικό μυθιστόρημα εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα!
  • Συγγραφέας: Λεωνίδας Γ. Γουργουρίνης
  • ISBN: 978-618-5517-02-1
  • Σελίδες: 300
  • Διάσταση: 14x20,5 εκ. (μαλακό εξώφυλλο)
  • Ημ/νία έκδοσης: 22/10/2020

 Ξεφυλλίστε το στο Issuu! 

Την ταραγμένη εποχή του 16ου αιώνα και στη χαραυγή του 17ου η Μεσόγειος φλέγεται. Ενετοί, Σπανιόλοι, Φράγκοι και Οθωμανοί κατέχοντας μεγάλη δύναμη, μάχονται ασταμάτητα μεταξύ τους με έπαθλο τις εμπορικές ρότες της Μεσογείου. Οι συγκρούσεις τους, άλλοτε έχουν τη μορφή πολέμου, όπως στη ναυμαχία της Ναυπάκτου, και άλλοτε τη μορφή φαινομενικής ειρήνης, καθώς ένας ακήρυχτος, υπόγειος πόλεμος εξελίσσεται με αιχμή του δόρατος τους πειρατές και τους κουρσάρους.
Σε αυτό το ομιχλώδες, ανταγωνιστικό και θανάσιμο περιβάλλον κάνει την εμφάνισή του ο καπετάν Πέτρος Λάντζας. Ένας κερκυραίος ευγενής που έδρασε στο περιθώριο της ιστορίας με τους δικούς του κώδικες τιμής, αψηφώντας το κατεστημένο της εποχής του. Ένας μυστικός πράκτορας των δύο μεγαλύτερων ηγέτιδων δυνάμεων της Μεσογείου, αλλά και ένας κουρσάρος που δεν λησμόνησε τις ρίζες του.
Ο βίος και η πολιτεία του θυελλώδης, πολυκύμαντη, όμοια με τη θάλασσα που τόσο λάτρεψε και αγάπησε, μιας και στην αγκαλιά της γνώρισε τη μάχη, τη δόξα, τον πόνο, την προδοσία, τον έρωτα. O Πέτρος Λάντζας γράφει, με τη δράση και τον ακατάβλητο χαρακτήρα του, σελίδες ένδοξων αγώνων και σκοτεινών μηχανορραφιών και χαράζει μια αποστολή ζωής προς την εξιλέωση.
Ένα ταξίδι στο σκοτεινό, μυστηριώδη μα και συνάμα συναρπαστικό κόσμο της πειρατείας και της κατασκοπείας. Ένα ιστορικό μυθιστόρημα που θα κουρσέψει τη φαντασία σας!

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Λεωνίδας Γουργουρίνης γεννήθηκε στο Τορόντο του Καναδά, όπου έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του και ύστερα η μεγάλη αγάπη του πατέρα του για την Ελλάδα τον έφερε στη θερμή θάλασσα της Μεσογείου και ειδικότερα στην Αθήνα, όπου διαμένει μόνιμα. Σπούδασε προγραμματιστής-αναλυτής ηλεκτρονικών υπολογιστών. H αγάπη του για την ιστορία και τη θάλασσα είχε ως αποτέλεσμα να τον οδηγήσει πολύ γρήγορα στον μυστηριώδη και σχεδόν άγνωστο για πολλούς κόσμο της πειρατείας στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου ασχολείται για περίπου 20 χρόνια. Έχει κάνει εκτεταμένες μελέτες και είναι συγγραφέας των βιβλίων «Πειρατεία στη Μάνη και στη Μεσόγειο» (Αδούλωτη Μάνη, 2010) που μεταφράστηκε και στα αγγλικά, «Μαυροπετρίτης» (Αρτέον Εκδοτική, 2020) το πρώτο βιβλίο της σειράς «Το Γεράκι της Μεσογείου», ενώ συμμετείχε και στο συλλογικό έργο «Τα Αρμαμέντα της Ελευθερίας 1821-1829» (Αρτέον Εκδοτική, 2020). Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς σε εφημερίδες, ιστοσελίδες και περιοδικά όπως το «All About History». Έχει συμμετάσχει στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ «Μηχανή του Χρόνου» με θέμα την «Ιστορία της Πειρατείας», στο ντοκιμαντέρ «Οι Πειρατές του Αιγαίου» του Open Tv και στην ταινία μικρού μήκους «Οι Πειρατές της Γραμβούσας» της Cosmote Tv, (26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, 7-17 Μαρτίου 2024). Έχει φιλοξενηθεί σε εκπομπές με θέμα το φαινόμενο της πειρατείας στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και του Star Channel. Υπήρξε εισηγητής στην επιστημονική Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας στο Αργοστόλι με θεματική «450 χρόνια από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου: Ελληνισμός και Ευρώπη» (8 Οκτωβρίου 2021), ενώ επιστημονικό άρθρο του δημοσιεύτηκε στο 16ο Εθνικό Συνέδριο Χαρτογραφίας με τίτλο «Χαρτογράφηση πειρατικών ορμητηρίων του 16ου & 17ου αιώνα στην Ανατολική Μεσόγειο» (2-4 Νοεμβρίου 2023). Είναι ενεργό μέλος της διεθνής αρχαιολογικής ερευνητικής ομάδας «Archéologie de la Piraterie des XVIIe-XVIIIe siècles». Μαζί με την κόρη του Μαρία Γουργουρίνη (Μηχανικός Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής του ΠΑ.Δ.Α.) έχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα https://www.piratecartography.com/ όπου γίνεται έρευνα και καταγραφή των σημαντικότερων πειρατικών και κουρσάρικων ορμητηρίων, κυρίως της Ανατολικής Μεσογείου.

SKU: MY002
Αρχική τιμή:
€17,00
Τελική τιμή:
€15,30
(με ΦΠΑ 6%)
PrevNext