ΤΑ ΞΩΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

  • Υπότιτλος: Εικόνες από τον μεταφυσικό κόσμο στην Ελλάδα
  • Συγγραφέας: Γιώργος Σπέης
  • Επιμέλεια έκδοσης: Άρης Τσικοντούρης
  • Εικονογράφηση: Πρόδρομος Μάνου & «Αρτέον»
  • ISBN: 978-618-5517-06-9
  • Σελίδες: 72
  • Διάσταση: 24 x 22 εκ. (σκληρό εξώφυλλο)
  • Ημ/νία έκδοσης: 20/05/2022

Εικονογραφημένη Μελέτη

72 εικονογραφημένες σελίδες
& 50 εικονογραφημένα ξωτικά από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Βασισμένο σε ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΑΡΧΕΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ από το Ψηφιακό Αποθετήριο Λαϊκών Παραδόσεων του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΡΕΥΝΗΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ!

Επιστημονικοί Σύμβουλοι
Δρ Ευάγγελος Θ. Καραμανές
Διευθυντής Ερευνών, Διευθύνων το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
Δρ Καλλιόπη Στάρα
Ερευνήτρια Λαογραφίας - Διδάσκουσα Πολιτισμική Οικολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Προλογίζουν
Ευάγγελος Θ. Καραμανές
Διευθυντής Ερευνών, Διευθύνων το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

 

Η έκδοση βασισμένη σε λαϊκές αφηγήσεις ή «παραδόσεις» από όλο τον ελληνικό χώρο αποτελεί μια πλήρη παρουσίαση των ξωτικών του τόπου μας και είναι το αποτέλεσμα της επίπονης και μακρόχρονης ερευνητικής εργασίας του συγγραφέα.

Η απομάγευση του σύγχρονου κόσμου μας έχει συντελεστεί εδώ και καιρό και τα ξωτικά έχουν εκδιωχθεί από τις ανθρώπινες κοινωνίες. Έλειψε έτσι ο σεβασμός, αλλά και ο φόβος που προστάτευε ορισμένους τόπους, τα ενδιαιτήματά τους, όπως ιερά δέντρα και δάση, από τους καταπατητές και καταστροφείς τους.

Μεγάλος όγκος των πληροφοριών για τα φανταστικά όντα, τα μυθικά πρόσωπα, οι τόποι και τα στοιχεία του φυσικού περιβάλλοντος, αποδίδονται αβίαστα στον σύγχρονο αναγνώστη χάρη και στην καλαίσθητη εικονογράφηση, καθιστώντας το βιβλίο ένα εξαιρετικά ευχάριστο ανάγνωσμα.

Η εικονογράφηση στηρίχτηκε στην παραδοσιακή ζωγραφική, χωρίς να αγνοεί τη σύγχρονη εικαστική γλώσσα, λαμβάνοντας πάντα υπ' όψιν την εξοικείωση του κοινού με την αναπαράσταση φανταστικών όντων μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας, στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, το διαδίκτυο και τον κινηματογράφο. Πρωτότυπη και τολμηρή, διακρίνεται για τη σαφήνεια των μορφών των φανταστικών όντων και του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος που αποτελούσε το ενδιαίτημά τους.

 

SKU: AEX001
Αρχική τιμή:
€25,00
Τελική τιμή:
€22,50
(με ΦΠΑ 6%)
PrevNext